tisdag 22 mars 2011

Söndag i Brooklyn och kalas






Söndag. Vi vaknade lite för sent, slängde på oss kläder och åkte direkt till Brooklyn och Bedford Ave. Bedford Avenue och kvarteren runt där har blivit ett favoritområde. Tänk barer, restauranger, caféer, second hand, vintage OCH snygga killar. ojojoj. I alla fall... I Brooklyn skulle vi möta Kjersti, Irene och Line för brunch eftersom Kjersti fyllde år. Efter god mat på Black Bird till musik av en livespelande jazzpianist kände jag i kroppen att detta skulle bli en bra söndag. Efter massa tittande på loppisar tog vi oss till ett annat ställe i Brooklyn för att gå på en konsert vi blivit tipsade om av en dansk vi lärt känna.
När vi kom dit visade det sig vara ett event där fem olika danska band skulle spela, vi hann tyvärr bara se två av dem eftersom vi kom lite sent, men OJ vad bra de var. Skandinavier kan sin musik alltså. Efter konserten var vi alla i lyckorus och skuttade hem.

När klockan började närma sig 7 hade ruset lagt sig och tröttheten kom ikapp, men eftersom man inte har tid att vara trött när man bor i NY var det bara att ladda om. Vi åkte ner till Battery Park där vi känner några som bor, där vankades det nämligen födelsedagsmiddag för Kjersti.
När vi kom in i lägenheten, som för övrigt har utsikt mot frihetsgudinnan, möttes vi av ballonger och ett bord fyllt av godsaker och pappersmuggar, precis som det ska vara på ett riktigt kalas.
Senare bjöds det på fantastisk pizza a la Irene och Kjersti bjöd på hembakade kanelbullar. Åh Herre vad gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar